Multatuli Museum

facebook twitter instagram YouTube

Scholen en scholieren

Wilt u dat uw leerlingen meer te weten komen over het koloniale bestel in Nederlands-Indië? Over Multatuli's meesterlijk bespelen van de publieke opinie als romancier tegen wil en dank? Of als marketeer avant la lettre? Of over de manier waarop Douwes Dekker zelf zijn morele ideeën in praktijk bracht? Of het nu voor geschiedenis is, voor Nederlands of filosofie: in het Multatuli Huis krijgen klassen een rondleiding op maat.

 

Voor klassenbezoek hanteren we flexibele openingstijden. Maak een afspraak via info@multatuli-museum.nl.

 

Studenten en studieruimte

Studenten die specifiek voor hun studie naar het museum komen kunnen gratis het museum bezoeken. Op aanvraag is er ook een studieplek aanwezig waar studenten aan de slag kunnen met de collectie van het museum. In de studieruimte van het Multatuli Huis valt een rijke documentatie van en over Multatuli te raadplegen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanwezige archiefstukken.

  • Multatuli's werken in alle verschenen edities, in het Nederlands en in vertaling
  • Een uitgebreide collectie brochures en studies over Multatuli
  • Het tijdschrift Over Multatuli (1978-heden)
  • Genootschapsarchief met correspondentie, aankondigingen, e.d.
  • Multatuli's eigen bibliotheek

Al het werk van Multatuli is gedigitaliseerd en via de website Multatuli Online te raadplegen. De originele handschriften, zijn brieven, zijn gedigitaliseerd en getranscribeerd. Daarnaast vindt u hier foto’s, tekeningen, etc. Op deze website is ook alles te vinden wat er over mulatuli is verschenen is.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Bezig met een een scriptie, een proefschrift of ander onderzoek naar Multatuli? Het kenniscentrum van het Multatuli Huis beschikt over een uitgebreide documentatie. Ook kan de conservator u in contact brengen met andere Multatuli-onderzoekers. Neem hiervoor contact op via info@multatuli-museum.nl.

 

Verder kunt u een voorstel indienen voor een artikel in het tijdschrift Over Multatuli.

 

Rondleidingen of lezingen

Het Multatuli Huis kan benaderd worden voor het geven van lezingen op locatie of in het museum zelf.