Museum

In het Multatuli Huis, het geboortehuis van de schrijver, vindt u zijn belangrijkste meubels, gebruiksvoorwerpen en zijn boeken. Het is alsof de schrijver elk moment kan binnenlopen om de pen weer op te nemen. Regelmatig wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht.

Kenniscentrum

In de studieruimte van het Multatuli Huis valt een rijke documentatie van en over Multatuli te raadplegen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanwezige archiefstukken. Ook kunt u online een selectie uit de Multatuli Encyclopedie bekijken en de inhoudsopgave van het tijdschrift Over Multatuli/ Jaarboek Multatuli, zie rechtsonder. Meer informatie: mail de conservator, Klaartje Groot (info@multatuli-museum.nl).

Zie ons profiel en jaarverslag op http://anbi.federatiecultuur.nl

Openingstijden

Museum open op afspraak

Mail een week van te voren naar info@multatuli-museum.nl
Dinsdag: 10.00-17.00 uur
Woensdag tot en met zondag: 12.00-17.00 uur

Gesloten op: 1 januari 2020, 12 april (Pasen), 31 mei (Pinksteren), 25 en 26 december (Kerstmis), 1 januari 2021

Meer informatie: Contact en Entree.  

Klassikaal museumbezoek

Wilt u dat uw leerlingen meer te weten komen over het koloniale bestel in Nederlands-Indië? Over Multatuli's meesterlijk bespelen van de publieke opinie als romancier tegen wil en dank? Of als marketeer avant la lettre? Of over de manier waarop Douwes Dekker zelf zijn morele ideeën in praktijk bracht? Of het nu voor geschiedenis is, voor Nederlands of filosofie: in het Multatuli Huis krijgen klassen een rondleiding op maat.

Voor klassenbezoek hanteren we flexibele openingstijden. Maak een afspraak met conservator Klaartje Groot via info[a]multatuli-museum.nl.