Museum

In het Multatuli Huis, het geboortehuis van de schrijver, vindt u zijn belangrijkste meubels, gebruiksvoorwerpen en zijn boeken. Het is alsof de schrijver elk moment kan binnenlopen om de pen weer op te nemen.

Tentoonstelling

Regelmatig wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht. 

Kenniscentrum

In de studieruimte van het Multatuli Huis valt een rijke documentatie van en over Multatuli te raadplegen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanwezige archiefstukken. Ook kunt u online een selectie uit de Multatuli Encyclopedie bekijken en de inhoudsopgave van het tijdschrift Over Multatuli/ Jaarboek Multatuli, zie rechtsonder. Meer informatie: mail de conservator, (info@multatuli-museum.nl).

Zie ons profiel en jaarverslag op http://anbi.federatiecultuur.nl

Openingstijden

Het museum is voorlopig GESLOTEN.

Museum open op afspraak (na de coranacrisis)

Mail een week van te voren naar info@multatuli-museum.nl

Dinsdag: 10.00-17.00 uur
Woensdag tot en met zondag: 12.00-17.00 uur

Gesloten op: 1 januari 2020, 12 april (Pasen), 31 mei (Pinksteren), 25 en 26 december (Kerstmis), 1 januari 2021

Meer informatie: Contact en Entree.  

GEVRAAGD

Gevraagd: nummer 71 van tijdschrift Over Multatuli, de voorloper van het huidige Jaarboek Multatuli. Neem contact op via info@multatuli-museum.nl

Aanbod

- Verzamelde Werken van Multatuli (Garmond-editie) derde druk, Uitgevers-Maatschappy Elsevier, Amsterdam, 1906
- Meesterwerken van Multatuli, 4e met zorg herziene druk, E.M. Cohen, Amsterdam, 1900

Contactpersoon: mevr. A Bouwer, 076-5215800, a.bouwer@casema.nl

Vraag - Secretaire

Onlangs is een secretaire opgedoken waarvan we ons afvragen of die van Eduard Douwes Dekker geweest is. Er zat een briefje in waarop geschreven stond 'Dekker secretaire, XVIII Hollande'. Het is niet zeker of hij uit Nederlands-Indië komt. Als dat zo zou zijn, dan is het zeker mogelijk dat van EDD was, want behalve hij en zijn broer liepen er in die tijd in N.I. niet veel Dekkers rond. De twee op maat gemaakte boeken (oa van Henri Bordeaux) die erin zitten pleiten weer tegen want die zijn van na Multatuli's tijd. Als u kennis heeft van negentiende-eeuws meubulair en ons verder zou willen helpen, mailt u dan naar info@multatuli-museum.nl.

Lees meer...

Aanbod

10-delige uitgave van Multatuli's Brieven uit 1912 van de Mij. tot Bevordering van Goede en Goedkoope Lectuur (2e door mevr. Douwes Dekker herziene uitgave). De boeken zijn in nieuwsstaat en waarschijnlijk zelfs nooit geopend. Prijs 75,-

Contactpersoon: mw. Tieleman, m.tieleman@upcmail.nl