Openingstijden

Dinsdag:10.00-17.00 uur
Woensdag tot en met zondag: 12.00-17.00 uur
Gesloten op: 21 april (Pasen), 27 april (Koningsdag), 5 mei (Bevrijdingsdag), 9 juni (Pinksteren), 25 en 26 december (Kerstmis) 2019

Schoolklassen en groepen groter dan tien personen graag op afspraak; ook andere tijden mogelijk.

Het museum is helaas niet toegankelijk voor invaliden. Het oude huis uit circa 1600 heeft een hoge stoep bij de entree, veel afstapjes en een smalle trap naar de eerste verdieping en de kelder.

Toegangsprijzen

NB: uw entreegeld of extra gift zijn zeer welkom: dit museum moet het zonder subsidie stellen
Er is geen pin-automaat

Volwassenen: € 5,-
Kinderen: € 4,-
Studenten individueel:  gratis

I Amsterdam City Card: gratis
Niet geldig: museumkaart

Schoolklassen: € 4,- per leerling, begeleidende docent gratis; ook te regelen via CJP.

Voor groepen (studenten, bedrijven en andere groepen) prijs op aanvraag

Ook bieden wij als groeps-/bedrijfsuitje een arrangement aan samen met het Pianola Museum en het Theo Thijssen Museum. Informeer naar de mogelijkheden bij de conservator: info@multatuli-musuem.nl

Leden van het Multatuli Genootschap gratis toegang

Adres Multatuli Huis

Korsjespoortsteeg 20
1015 AR Amsterdam
(8 minuten lopen vanaf Centraal Station)

Zie hier de locatie op de kaart

Email en telefoon:

info@multatuli-museum.nl
(+31) 020-6381938

Dit is ook het adres van de vereniging het Multatuli Genootschap en de Stichting Multatuli Huis.

Steun ons!

Steun het Multatuli Huis met een periodieke of eenmalige gift! En/of meldt u hier aan als lid van het Multatuli Genootschap.

...  11.30 - 15.30: wandeling naar DRIE KLEINE MUSEA - Boek hier

Andere dagen ook als bedrijfsuitje te boeken


2018 - Laat u verrassen door drie kleine musea in en rond de Jordaan, het Multatuli Huis, het Geelvink Pianola Museum, het Theo Thijssen Museum: een groepsarrangement voor een onvergetelijk cultureel uitje. Onder leiding van een deskundige en enthousiaste gids (deze keer Bernard Kruithof met 

Lees meer...

 Bernard Kruithof met Mariette Wijnen) wandelt u met uw collega's of familie van het ene museum naar het andere dwars door de prachtige Jordaan. Laat de pianola spelen, oefen de befaamde zwembadpas van Kees de jongen en leer oreren in de geest van Multatuli! Voor een bezoek aan alle drie de musea, inclusief wandeling door de Jordaan met gids rekenen we Euro 20,00 per persoon. Inclusief koffie, taart en toebehoren komt het op 20,00 per persoon (kinderen 10,00). Maximaal 15 mensen per groep (twee groepen mogelijk). Tijd: 11.30 - 15.30 uur

Aanmeldingen voor deze wandeling met vermelding van uw telefoonnummer bij Bernard Kruithof info@theothijssenmuseum.nl o.v.v. wandeling langs drie kleine musea. Aanmelden kan ook eenvoudig hier op de Geelvinck-pianola site.

Multatuli Huis

'Van de maan af gezien, zijn allemaal gelijk' n het geboortehuisje van Eduard Douwes Dekker alias Multatuli (1820-1887) hoort u hoe hij met zijn roman Max Havelaar in een klap wereldberoemd werd en wat hij nog meer voor moderne ideeën had. Zijn geest waart rond in het Multatuli Huis… Hier hoort u zijn pendule tikken. U vindt er o.a. zijn bureau met zijn handschrift en de beroemde sofa waarop hij stierf.

Pianola Museum

Hier reist u 100 jaar terug in de tijd. U krijgt informatie over de geschiedenis en de werking van de pianola's en reproductiepiano's die als vanzelf kunnen spelen. 

Theo Thijssen Museum

De Amsterdamse schrijver Theo Thijssen (1879-1943) is vooral bekend als auteur van de roman Kees de jongen. Daarnaast was hij vakbondsman, onderwijzer en politicus, waardoor u ook veel te weten over sociale geschiedenis van Amsterdam. 

Toon minder...

Tarieven documentatie

De entreeprijs is 5 euro (voor genootschapsleden gratis). Herhaalbezoek voor onderzoek is gratis. Zelf onderzoek doen, zoals het raadplegen van inventarissen en catalogi, het bekijken van archiefstukken, boeken en prenten is gratis. Wanneer je onderzoek door medewerkers van het Multatuli Huis wilt laten verrichten of als je kopieën of foto's van archiefstukken wilt maken, dan worden daarvoor kosten in rekening gebracht. Let op! Er kan vooralsnog alleen contant worden betaald.

Fotokopieën
A-4 € 0,30

Onderzoek door een medewerker
Per kwartier € 25,55

Beeldmateriaal
Digitaal bestand met resolutie 300 dpi: € 5,00

Bij een spoedbestelling geldt in alle gevallen een verdubbeling van de tarieven.